miercuri, 11 februarie 2015

GHIMBIRUL - REMEDIUL PENTRU DURERI , INFLAMATII CRONICE SI MIGRENE

  
Ghimbirul este foarte bogat in potasium , atat de important pentru functionarea corecta a inimii , dar si in magneziu , un mineral care intareste sistemul imunitar si ajuta la buna circulatie a sangelui spre inima .Ghimbirul mai contine silicon care este responsabil pentru sanatatea pielii , a parului , dintilor si unghilor .Vitamina A , C , E , tot complexul de vitamine B , magneziu , fosfor , sodium , fier , zinc , calciu si beta carotenul , face din ghimbir un adevarata sursa de sanatate .
Ghimbirul reduce durerea si inflamatiile - ajuta impotriva durerilor musculare precum si a celor de spate . Deasemenea s a demonstrat efectul pozitiv pe care il are in reducerea inflamatiilor , a durerilor menstruale , precum si a migrenelor.
Multe studii au demonstrat ca gimbirul are proprietati anti-inflamatorii si anelgezice , avand un efect direct asupra inflamatilor si inhiband formarea lor .
Ghimbirul ajuta in indepartarea starilor de greata precum si in cazurile de indigestie . Indepartarea simptomului de greata cu ajutorul ghimbirului este o metoda cunoscuta de sute de ani la fel ca si in cazul indigestiei .
Ghimbirul mai actioneaza ca si un antihismatic si decongestionant , ajutand la indepartarea racelilor si febrei . Pentru indepartarea racelii , se poate face o infuzie de ghimbir si frunze de tamarid indulcit cu o lingura de miere .
Reteta pentru durere :
  • 1 cana ghimbir curatat si taiat marunt
  • 2 cani de apa 
  • miere 
  • apa minerala
  • sucul de la o lamaie 
  • lime
   Fierbe 2 cani de apa impreuna cu ghimbirul . Dupa ce fierbe redu focul la un nivel mediu si lasa ghimbirul sa se odihneasca pentru 5 minute . Indeparteaza de pe foc si strecoara-l  cu ajutorul unei site .
   Pentru a servi , combina o parte ghimbir cu trei parti de apa minerala . Adauga gheata , miere si suc de lamaie . Serveste cu placere !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu